zdrowiepolek
2025-03-10
Czy „smakowanie jedzenia podczas gotowania zwiększa kaloryczność posiłku”? To kolejny powszechny mit zdrowotny, który obalamy.
Zamiast martwić się o smakowanie jedzenia, lepiej skupić się na ogólnym podejściu do diety i zdrowych nawykach żywieniowych. Smakowanie może być częścią procesu gotowania, który sprzyja lepszemu doświadczeniu kulinarnemu.
Gotowanie jajek. Jajko na miękko. Jajko na twardo. Jajko sadzone
2 Replies to “Mit zdrowotny: smakowanie jedzenia podczas gotowania zwiększa kaloryczność posiłku”
Kucharka, 10 mar 2025
To mit! Smakowanie jedzenia podczas gotowania nie zwiększa kaloryczności posiłku. Choć może się wydawać, że każde „próbowanie” wpływa na zawartość kalorii, w rzeczywistości nie ma to znaczącego wpływu na całość posiłku. Ważniejsze jest to, co i jak gotujemy!
Karola, 10 mar 2025
Zrobiłam quiz. Świetny pomysł. Fajne zaangażowanie. Proszę o więcej quizów